Στον δρόμο του ανέμου

f076e6b5(απόσπασμα)

Τα ταλαιπωρημένα πόδια του αλόγου σέρνονταν στο καταπράσινο παχύ γρασίδι της Αγγλικής υπαίθρου. Δεν είχε ιδέα πού βρισκόταν, όμως το ένστικτό της τής έλεγε να συνεχίσει βόρεια. Είχε να φάει τρεις μέρες, μετά το τελευταίο της γεύμα στο μικρό χωριό που είχε συναντήσει, και να πλυθεί επίσης. Τη μια γαλέτα που της είχε απομείνει, την κρατούσε στο μάλλινο πουγκί της, εδώ και μέρες, σαν θησαυρό. Ας τη φυλάξω για τις δύσκολες ώρες, είχε σκεφτεί, και τώρα αναρωτιόταν αν αυτές οι δύσκολες ώρες είχαν όντως έρθει.
Ο άνεμος ράπιζε άσχημα το πρόσωπό της και τα χείλη της είχαν σκάσει, πρηστεί και ματώσει σε κάποια σημεία. Τα ξανθά μαλλιά της, αχτένιστα, έπεφταν άτσαλα στους ώμους της κίτρινης, μάλλινης κάπας της. Τα άγγιξε με τα δάχτυλά της σκεπτόμενη πώς θα εμφανιζόταν έτσι μπροστά στον Ρίτσαρντ. Συνειδητοποίησε ότι εδώ και καιρό είχε παραμελήσει την θηλυκότητα της. Η επιβίωση ήταν το μόνο της μέλημα. Δεν θα το έβαζε κάτω. Ήθελε να διαψεύσει το βλέμμα ανησυχίας και οίκτου των συγχωριανών της για την παρακινδυνευμένη της απόφαση. Ήθελε να στεγνώσει τα δάκρυα παντοτινού αποχωρισμού της μάνας της. Έπρεπε να τον βρει και να επιστρέψει μαζί του. Εξάλλου, είχε ορκιστεί στην πανσέληνο.
Ο Αρθούρος υπέμενε το κρύο και την πείνα, κουβαλώντας την καρτερικά στην πλάτη του, αφοσιωμένος στον προορισμό τους. Καμιά φορά, η Ρωξάνη δεν οδηγούσε καν το άλογο, παρά αφηνόταν στη δική του διαίσθηση. Μόνο παρακαλούσε τον Θεό, αν ήταν να πεθάνουν, να πεθάνουν μαζί∙ όχι γιατί δεν θα μπορούσε να συνεχίσει τον δρόμο της χωρίς άλογο ή γιατί το άλογο θα συνέχιζε να προχωρά χαμένο, με ένα πτώμα στην πλάτη του, αλλά γιατί απλά οι δυο τους ήταν κάτι περισσότερο από αδέλφια. Θα έλεγε κανείς, πως άνθρωπος και άλογο μοιράζονταν την ίδια ψυχή…

(…)

~Ευλαμπία Τσιρέλη~

Επιτρέπεται η ηλεκτρονική αναδημοσίευση μόνο εφόσον αναδημοσιευτεί το πλήρες κείμενο, με ξεκάθαρη απόδοση στη συγγραφέα Ευλαμπία Τσιρέλη,  μαζί με σύνδεσμο στην παρούσα σελίδα. Απαγορεύεται κάθε είδους έντυπη αναδημοσίευση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρχουν κυρώσεις σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993.

Advertisements

2 thoughts on “Στον δρόμο του ανέμου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s